Grill de pagina

Een moment geduld...

Over ons

M

Wij zijn een echt familie bedrijf.

Restaurant Irodion is geopend op 6 oktober 1998, wij zijn een echt familie bedrijf. Voorheen hebben wij samen met familieleden een restaurant in Zaandam gehad genaamd Irodion. Wij wilden na jaren iets beginnen met ons eigen gezin samen. Dus zijn wij in 1998 verhuisd naar Uithoorn en hebben wij daar Irodion geopend. Voor de mensen die niet weten wat Irodion is, Irodion is het Amfitheater gelegen aan de voet van Akropolis in Athene, de hoofdstad van Griekenland. Wij hebben deze naam gekozen, omdat het een van de meest historische plek van Griekenland is. Onze gerechten zijn allemaal zelfgemaakt, zodat wij uniek blijven en ons kunnen onderscheiden van andere Griekse restaurants. Grieken zijn erg gastvrij en dat zie je bij ons terug in zowel de gerechten en in de service die wij bieden. Ons restaurant heeft een rustieke Griekse uitstraling en daarmee hopen wij dat we u een compleet Grieks ervaring kunnen geven.

Eind juli 2015 is ons nieuw terras aan de Amstel aangelegd. En kunnen wij in de zomer u bedienen op het terras. Ook kunt u genieten van onze nieuwe boulevard en kunt u na het eten een heerlijke wandeling maken.

Irodion

M

Irodion is genoemd naar het Romeinse theater van Herodes Atticus.

Dit Romeinse theater werd gebouwd in 161 na Chr. De Romeinse consul Herodes Atticus liet het uit de rotsen van de zuidhelling van de Akropolis houwen, als herinnering aan zijn vrouw. In 1955 is het gerestaureerd en nu wordt het gebruikt voor openluchtconcerten en toneeluitvoeringen. Het biedt plaats aan 5.000 toeschouwers. Voor het jaarlijkse Athene-festival, dat de hele zomer duurt, komen internationale ballet-, opera- en toneelgezelschappen naar dit onoverdekte theater. Zeker een bezoek waard als u in Athene bent.

Zoals gezegd, het was 161 jaar na Christus dat het Irodion in Athene voor het eerst werd bespeeld. Architect Herodes Atticus kon toen niet vermoeden dat vele jaren later een nieuw 'theater' met deze naam zijn deuren zou openen…

Specialiteiten restaurants

M

Irodion Restaurant

Specialiteiten restaurants schieten als paddestoelen uit de grond, na een zomerregen, op alle hoeken en in de straten bij ons uit de grond. In onze regionen zijn het voornamelijk de italiaanse pizza's en de franse en chinese keuken die veel populariteit genieten. Een land echter bevindt zich nog zelden origineel op het palet van de buitenlandse keuken: Griekenland. En dat terwijl het toch geenzins aan de andere kant van de wereld ligt. Om precies te zijn verbindt het ons meer met Griekenland dan bijvoorbeeld met het verre China.

Ruim 150 jaar is het geleden dat Goethe in zijn Iphigenia het klassieke Griekenland herontdekte en ook de klassieke spreuk ‘het land der grieken met de ziel zoekend' is ebekend.Daarom wordt het nu zeker tijd ook de aardse vreugden van Griekenland te zoeken. En daartoe behoren niet alleen tien van de twaalf maandenzon per jaar en een eeuwig plaatjesboekhemel, maar ook de griekse keuken. Wie eenmaal de deksel van een .

Hellenische pot opgetild heeft zal ook in de toekomst het land der grieken niet alleen met de ziel zoeken. Het eten is voor de grieken niet alleen voeding. Gezellig zoals de grieken zijn is de maaltijd voor hen een reden om of zijn beste vrienden of zijn familie, het liefst echter beide om zich heen te scharen. Gelegenheden hiervoor worden altijd benut.

Eten betekent drinken, Eten en drinken betekent praten, en eten,drinken en praten betekenen in Griekenland meestal ook nog muziek en dans..

Sas efchomaste kali orexi - Wij wensen u smakelijk eten.